Biff Tatsoi

biff-tatsoi.jpgIbland kan vi få en sådan längtan efter dessa heta och smakrika krydd- blandningar och nyttigt känns det också. Tatsoisallad odlas idag i Sverige men är ursprungligen en asiatisk växt. Den har en liten smak av pepparrot och passar utmärkt till wokad biff.

4 port

Ingredienser

250 gr risnudlar
400 gr biff i tunna strimlor
3 matskedar olja
1 msk färsk ingefära, tunt skuren
1 färsk röd chilifrukt, utan fröer
3 vitlöksklyftor, tunt skuren
4 stänglar vårlök, skurna
140 gr småbladig tatsoisallad
2 morötter, tunna strimlor
2 paket färdig wok sås (oyster&garlic)
2 msk sweet chilisås

Tillagning

Strimla köttet fint. Gör i ordning grönsakerna. Vi hyvlar moroten med en osthyvel eller med en potatisskalare så att vi får tunna fina morotsskivor. Tillaga risnudlarna enligt förpackningen.

Bryn köttet på hög värme i oljan tills det får färg, tillsätt tunt skuren ingefära, chilifrukt och vitlök. Rör därefter ner resten av grönsakerna. Woka i cirka 2-3 minuter och rör sedan i woksåsen. Är risnudlarna klara och varma samtidigt med woken så kan du lägga upp direkt med nudlar underst i skålar, sedan slå över woken. Har den blivit like kall kan du snabbt röra ner den i woken och sedan stjälpa upp i skålar.

Du kan ersätta den färdiga woksåsen med några stänk fisksås (Nampla), 1 matsked ostronsås, 3 msk ketjap manis (sweet soya sauce), 2 msk japansk soja och eller 2 msk Teriyakisås. Vi varierar oss beroende på vad vi har hemma. Gör du din egen woksås så blanda denna i förväg så att det bara är att slå i när det är dags.

Undvik söta såser och nudlar samt ris vid LCHF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *