Fläskrulader

flask-rulad.jpgEn klassisk rulad med nytt innehåll, uppeppad med lite nya smaker som dijonsenap och parmaskinka och krispiga grönsaker. Prova dig fram.


4 port

Ingredienser

4 eller 8 tunna skivor fläskkött, minst 600 gr
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpepparfyllning-2-flaskroulad.jpg
2,5 dl cider
2 msk soja
1 tsk socker

Fyllning:
0,5 dl crème fraîche
2-4 msk Dijonsenap
4-8 skivor parmaskinka
1 morot
1 bit purjolök
2 stora saltgurkor
4 msk örter, t.ex. persilja

Sås:
3 dl sky
2 msk vetemjöl
1,5 dl matlagningsgrädde
1 msk tomatpure
Salt
Peppar
 

Tillagning

Om du får tag på stora fina köttskivor som på bilden så räcker en stor per portion, tyvärr styckas köttskivorna oftast i mindre bitar i affären varför 2 krävs. Be gärna om stora fina skivor i affären ett par dar innan du vill ha köttet.
Lägg ut köttet på en plan yta, peppra och bred på senap blandad med crème fraîche. Lägg på en skiva parmaskinka på varje. Fördela stavar av grönsaker över köttet och rulla ihop och fäst med tandpetare. Vi brukar variera detta recept något beroende på vad vi har för grönsaker hemma. Bryn ruladerna i smör och lägg över i en gryta. Salta och sockra, häll i cider och soja. (Cidern kan bytas ut mot ett par rejäla skvättar portvin eller sherry om du ökar vattenmängden). Efterstek på svag värme under lock i cirka 20 minuter. Sila upp skyn i en kastrull. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner det i skyn. Koka i cirka 5 minuter och smaksätt med tomatpure, salt, socker och peppar. Servera ruladerna med lättkokta grönsaker, potatis och sås.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *