Fylld lövbiff

Ta bort mjöl, socker och potatis och du har en LCHF rätt.

4 port
 

Ingredienser

4 st stora lövbiffskivor

Fyllning:
50 gr bacon, i små tärningar
50 gr champinjoner, finhackade
1 st liten gul lök, finhackad
1-2 msk smör
4 msk riven pepparrot
1 st äggula
2 msk fransk senap
4 st timjankvistar
Salt
Peppar

Sås:
1 dl rött vin
1,5 dl vatten
1-2 msk buljongfond
1 msk maizenamjöl
1 klick smör
Salt
Peppar
1 nypa socker

Potatispuré
Finhackad persilja
Grönsak
 

Tillagning

Skala och hacka löken. Dela champinjonerna i mindre bitar. Knaperstek bacon i en torr panna, låt fettet rinna av i en sil eller ett durkslag. Stek lök och champinjoner i smör i en panna ett par minuter och tag från värmen. Rör ner pepparroten, persiljan, baconet och äggulan. Smaka av med salt.

Bred lite senap på varje lövbiff. Fördela fyllningen på ena halvan av biffen, lägg en timjankvist på varje och vik över den andra halvan och stoppa om kanterna så att de håller ihop. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek biffarna på stark värme knappt en minut på varje sida. Salta och peppra. Sänk värmen, slå på rödvin och vatten, lägg i buljongtärningen och låt puttra under lock i 5 minuter. Lyft upp köttet och avlägsna tandpetarna. Red av skyn med maizenamjölet utrört i lite vatten. Vispa eventuellt i en klick smör och smaka av med salt och peppar, samt en nypa socker.

Lägg upp biffarna på varma tallrikar och skiva eventuellt upp köttet på mitten, servera med potatispuré och någon grönsak. Strö över persiljan precis innan servering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *