Ribbans chokladkanderade rostade mandlar

blanda_mandlar_liten.jpg Morfars favoriter – dessa små läckerbitar ska enligt uppgift vara ett godis som herrar inte kan motstå. Mot slutet ruskar du runt dem i en påse med florsocker så att de blir vackert vitpudrade.

1 sats


Ingredienser
skala_mandlar_liten1.jpg

250 gr mandlar
1 dl florsocker
125 gr mörk blockchoklad


Tillagning

Skålla och skala mandeln. Lägg mandlarna på en plåt täckt med smörpapper. Rosta dem i övre delen av en 225 gradig ugn tills de tagit lite färg. Sila över hälften av florsockret över mandlarna och sätt tillbaka in i ugnen igen tills sockret börjar smälta, cirka 5-8 minuter. Passa på dem såpudra_mandlar_liten.jpg att de inte bränns vid.

Under tiden smält chokladen över ett vattenbad.

Samla ihop mandlarna mot mitten av plåten (behåll smörpappret) och häll chokladen över mandlarna. Blanda så att chokladen kommer åt över allt. Sprid sedan ut dem över smörpappret så att de är lätta att separera när de torkat. Ställ plåten kallt och låt allt stelna.

blanda_chokladmandlar_liten.jpgBryt itu mandlarna, helst så att du får en och en om du har tålamod, det går något snabbare om du tar hjälp av en matkniv. Lägg mandlarna i en plastpåse och häll över resten av florsockret, ruska runt påsen litegrann så att florsockret kommer åt runt om mandlarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *