Stekt ris med tofu (Hao Pad)

tofu-stekt-ris.jpg Detta är en variant på en asiatisk pytt i panna där huvud- ingredienserna är ris och grönsaker. Ni tar helt enkelt vara på rester ni har kvar i kylen. Många gånger kan detta bli en riktigt läcker anrättning och ibland svårt att göra om på exakt samma sätt. Men variationen är en extra krydda.

4 port


Ingredienser

1 pkt tofu
Sweet & Sour Ginger Wok Sauce

4 portioner basmatiris

2 msk matolja
1 bit ingefära
0,5 röd chili
2 limeblad
1 stängel citrongräs
2 klyftor vitlök
250 gr finstrimlade grönsaker
2 ägg (kan uteslutas)
1,5 msk fish sauce (fisksås, valfri)
Saften från 1 lime
0,5 kruka grovhackad koriander
4 msk grovt hackade cashewnötter


Tillagning

Skär tofun i fina kuber i 1-2 centimeters storlek. Marinera tofun någon halvtimma innan tillagning. Använd antingen en färdigköpt marinad som Sweet & Sour Ginger Wok Sauce eller gör din egen marinadblandning av t.ex. lite soja ketjap manis, teriyaki sauce, ris vinäger, sweet chili sauce, lime saft och olja.

Koka riset efter anvisningarna på paketet.

Strimla grönsaker fint, t.ex. salladslök, purjolök, morot, paprika, mangold, groddar eller squash. Vi tar ofta vad vi har hemma för tillfället. Finhacka ingefära, chili och vitlök i tunna skivor. Fräs allt i oljan med limeblad och itubrutet citrongräs på hög värme i en wook eller stor stekpanna, i cirka 1-2 minuter. Sänk värmen och tillsätt vispade ägg under sakta omrörning. Häll därefter i den marinerade tofun med marinad och allt.

Blanda i det kokta riset försiktigt så att inte riset klibbar ihop. Tillsätt limesaft och smaka av med fisksåsen. Blanda i grovhackad koriander innan servering och strö sist över grovt hackad koriander.